Descriere
Uleiul de pește are în compoziție acizi grași nesăturați cu lanțuri lungi de atom de carbon, cei mai importanti fiind acidul eicoso-penta-enoic și acidul docoso-hexa-enoic care sunt implicați în sinteză prostaglandinelor, reglatoare a numeroase procese biochimice. Prostaglandinele sunt implicate în răspunsul imun, funcționarea corespunzătoare a aparatului cardiovascular, reduc nivelul colesterolului și al trigliceridelor, impiedică agregarea trombocitară scăzând astfel riscul de arteroscleroza, hipertensiune arterială și infarct de miocard. Deoarece reduc vascuozitatea sângelui, contribuie la îmbunătățirea condițiilor de circulație sânguina, crescând aportul de oxigen al țesuturilor.Acizii grași Omega 3 acționează și asupra sistemului imunitar, crescând rezistența la infecții. Se mai pot recomanda și în unele boli ale sistemului nervos (scleroza în placi). Administrarea uleiului de pește s-a dovedit a fi utila și în protejarea pielii.
Recenzii
Nu există încă recenzii.