Cum să te machiezi pentru a-ți evidenția de fiecare dată cele mai frumoase trăsături ale feței?

No comments yet

Arta machiajului este esențială pentru a-ți afișa farmecul în toată splendoarea. Dar tu, ai deja propriul stil de a te machia și știi care sunt cele mai utile sfaturi și produse pe care să le folosești?

Machiajul este secretul frumuseții feminine desăvârșite și nu înseamnă doar simpla aplicare a unor produse cosmetice într-o ordine anume. Fie că mergi la o petrecere, la serviciu sau la o întâlnire, ținuta și un aspect plăcut al feței sunt foarte importante. Așadar, este nevoie să stăpânești anumite baze pentru a aplica machiajul corect.

Trebuie să iei în calcul propriile caracteristici ale tale, precum culoarea tenului sau a ochilor, ori forma feței. Căci, datorită produselor cosmetice și a aplicării corecte a acestora, orice femeie își poate evidenția avantajele și ascunde punctele slabe, în acest fel ajungând să arate și mai frumoasă.

Cuprins:

  1. Cum să te machiezi: care este ordinea corectă pentru aplicarea cosmeticelor?

1.1 Curățarea feței

1.2 Aplicarea fondului de ten

1.3 Corectarea imperfecțiunilor

1.4 Pudra de față

1.5 Machiajul ochilor

1.6 Machiajul buzelor

  1. Cum să te machiezi singură pentru o reușită garanată?

2.1 Alegerea fondului de ten ca să te machiezi corect

2.2 Cum folosești fardul?

2.3 Cum se machiază ochii în funcție de alegerea culorilor?

2.4 Cum te machiezi corect cu rimelul?

2.5 Cum se alege forma sprâncenelor?

 

1. Cum să te machiezi: care este ordinea corectă pentru aplicarea cosmeticelor?

Efectuarea machiajului pas cu pas, în ordinea corectă, este prima regulă a machiajului de succes. Mai jos sunt pașii pe care trebuie să îi iei în considerare pentru a te machia singură.

1.1 Curățarea feței

Deși curățarea feței nu este chiar un machiaj în sine, ar trebui să cureți și să îngrijești pielea întotdeauna înainte de a te machia. Apoi, poți pune o cremă hidratantă fluidă, pentru a evita utilizarea unui fond de ten cu acoperire mare, ce dă un aspect încărcat al feței.

1.2 Aplicarea fondului de ten

Aplică fondul de ten într-un strat subțire pe toată fața. Pune o mică picătură în centrul frunții, a nasului și pe bărbie. Apoi întinde spre exterior. Încheie aplicând un fard de obraz.

1.3 Corectarea imperfecțiunilor

Cel mai bine este să ascunzi cearcănele sau chiar coșurile de pe față după aplicarea fondului de ten, deși unele modele contribuie și ele la atenuarea acestor imperfecțiuni. Poți să-ți maschezi efectiv cearcănele cu un amestec de tratament corector  și puțin ser pentru ochi.

1.4 Pudra de față

Pudra oferă stabilitate fondului de ten și machiajului și controlează strălucirea feței tale. Se recomandă aplicarea pudrei din interior spre exteriorul feței pentru un efect mai fin.

 

1.5 Machiajul ochilor

La sprâncene, este util să folosești două culori: una similară cu cea a sprâncenelor și alta mai deschisă. Cele două culori trebuie aplicate alternativ, pentru un efect natural. Pentru ochi, aplică o bază nudă înaintea fardurilor colorate. Apoi folosește un creion dermatograf și rimel.

1.6 Machiajul buzelor

Pentru a-ți uniformiza rujul, este recomandat să aplici un balsam de buze hidratant după curățarea feței. Îndepărtează excesul cu un șervețel înainte de a-ți pune rujul.

Cum să te machiezi singură pentru o reușită garantată?

Pentru a avea un machiaj perfect și natural, este important să cunoști elementele de bază. Stăpânirea artei machiajului se va face treptat, pe măsură ce dobândești experiență.

Iată sfaturile pentru cum să te machiezi acasă:

2.1 Alegerea fondului de ten ca să te machiezi corect

Ai grijă atunci când alegi nuanța fondului de ten și, oricât ar părea de potrivită, alege-o doar pe aceea este aproximativ identică cu cea a tenului tău. Evită, pe cât posibil, produsele mate, care pot oferi un efect de ceară.

2.2 Cum folosești fardul?

Folosește un fard de obraz în tonuri de roz dacă ai pielea deschisă. Femeilor cu tenul mai închis, li se recomandă să aleagă un fard de obraz portocaliu, auriu, rodie sau prună.

2.3 Cum se machiază ochii în funcție de alegerea culorilor

Dacă ai ochi verzi, nuanțele violet, liliac sau prună ți-i vor evidenția. Pe de altă parte, culorile de albastru, verde și roz trebuie evitate. Dacă ai ochii albaștri, poți alege variante de ton portocaliu, culori cafenii, taupe, gri sau maro.

Poți alege majoritatea culorilor fardului de ochi dacă ai tăi sunt căprui. Nuanțele arămiu, auriu, roz, portocaliu, bej și maro sunt preferate pentru un efect original și care îi scot foarte bine în evidență.

2.4 Cum te machiezi corect cu rimelul?

Apelează la un rimel pentru volum dacă ai gene subțiri. Rimelul curling este destinat femeilor cu gene drepte. Dacă ale tale sunt scurte, se recomandă utilizarea celui de alungire. De asemenea, trebuie să știi că, dacă folosești o perie din fibre sintetice, poți ajunge cu ușurință la toate firele, oricât de mici. Periile din silicon au, în schimb, avantajul că îți permit să le prinzi toate și să le modelezi din rădăcină.

2.5 Cum se alege forma sprâncenelor?

Forma, lungimea și machiajul sprâncenelor ar trebui să fie în armonie cu forma feței, pentru a avea un aspect proaspăt și atractiv. Dacă ai fața pătrată, ar trebui să eviți să dai orice formă sprâncenelor. Cel mai bine este să alegi una ascuțită, pentru a-ți evidenția trăsăturile.

Este indicat să adopți o grosime medie la nivelul sprâncenelor dacă ai fața rotundă. Pentru una alungită, este indicat, în schimb, să alegi o formă dreaptă, lăsându-le cât mai naturale ca și grosime.

Dacă fața ta are formă triunghiulară, alegerea unor sprâncene arcuite pline este cea mai potrivită, pentru a-ți armoniza toate trăsăturile. Uneia ovale i se potrivesc aproape orice model.

 

În concluzie, aplicarea machiajului nu este deloc complicată, iar cu cele câteva sfaturi universale de mai sus, cu produsele cosmetice și ustensilele potrivite, poți să devii cea mai atrăgătoare versiune a ta de fiecare dată când te machiezi. Nu uita de demachiere la finalul fiecărei zile, pentru a te bucura mereu de o piele tânără și frumoasă!

Sursa foto: Shutterstock.com, Unsplash.com


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*